Onze titels

€ 16,95
De Kracht van Aandacht

Een praktische uitleg van de inhoud en toepassing van Aandacht, Meditatie en Mindfulness. Reflectievragen helpen bij het krijgen van helder inzicht in je eigen situatie en de praktische toepassing.Trainen van Je Geest Voor het ervaren van innerlijke rust en ruimte zullen we onze geest moeten trainen om minder afgeleid te zijn. Door onze aandacht en concentratie bewust te trainen komen we niet steeds in oude gewoon- ten van denken en doen terecht, die ons stress, onrust en verwarring opleveren. Om deze training zo effectief mogelijk te doen is het be- langrijk om meer te weten over zowel de theoretische achtergrond als de praktische toepassingen ervan. De Kracht van Aandacht Je vindt in deze Kleine Gids een theoretische en praktische uitleg van de inhoud en toepassing van Aandacht, Meditatie en Mindfulness. Het presenteert een model van kwaliteit van bewustzijn, en verdieping van reflectie. Het beschrijft de stappen op het Pad van Bewustzijn Ontwik- keling van het begin tot het uiteindelijke resultaat: de stabiele realisa- tie van de natuur van de geest. Reflectievragen helpen je bij het krij-gen van helder inzicht in je eigen situatie en de praktische verdieping. Ramo de Boer Werkt als gestalttherapeut, relatietherapeut, trainer en supervisor. In de afgelopen decennia studeerde en mediteerde hij in verschillende spirituele tradities, waaronder het Tibetaans Boeddhisme. Hij heeft ac-tieve interesse in filosofie, psychologie en in het bijzonder onderzoek naar de aard van Bewustzijn. Hij schreef diverse boeken over het Pad van Persoonlijke Ontwikkeling naar Spirituele Bevrijding.

€ 16,95
Voorbij Reactiviteit

Leer je eigen reactiviteit ontmantelen door het trainen van gerichte aandacht en zelfreflectie. Praktisch en helder theoretisch boek om je te bevrijden van beperkende gewoontes en hun resultaten.voorbij reactiviteit 'Beoefening heeft mij zonder meer veel gebracht. In staat zijn om rustig te verblijven met wat er is, en inzicht te krijgen in mijn gedrag en patronen. Praktische oefeningen uit dit boek helpen daarbij, zij bieden de juiste ingrediënten voor een goede invulling van je persoonlijke beoefening. Terecht staat te lezen dat aandacht, concentratie en herhaling essentieel zijn om stappen te zetten.' Jim Wouda - adviseur strategie en communicatie Afleiding We zijn chronisch afgeleid van onze basis, van onze natuurlijke mentale rust en ruimte. Onze aandacht wordt onwillekeurig getrokken door gedachten, gevoelens, emoties, herinneringen, angsten, fantasieën en allerhande zaken die iedere dag in en om ons heen plaatsvinden. Het is een vorm van afleiding die ons onrustig, moe en ontevreden maakt. Om onze aandacht bewust te leren richten vanuit mentale rust en ruimte moeten we onze geest trainen. Trainen van de Geest Het trainen van je geest kent twee aspecten; enerzijds het trainen om je aandacht te richten op waar je bewust aandacht aan wilt geven, en anderzijds het doorsnijden van ongewenste, automatische gerichte aandacht. Een belangrijke oorzaak van deze laatste is ons oude emotionele, beperkte zelfbeeld van waaruit we makkelijk en vaak ongemerkt reactief reageren: te emotioneel en buiten proportie. Het resultaat is precies wat we niet willen; het is zaak dit mechanisme actief te ontmantelen. De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling Reactiviteit is in de 4 Fasen de theoretische en praktische leidraad voor effectieve bevrijding van deze beperking. De Fasen zijn de Autonome, Emotionele, Mentale en Realisatie Fase. Samen bestrijken ze het hele Pad van Bewustzijn Ontwikkeling of het Spirituele Pad, en bieden een praktische leidraad voor iedereen die op weg is van persoonlijke ontwikkeling naar spirituele bevrijding. Ramo de Boer (1957) werkt als Gestalt- en relatietherapeut, trainer, auteur en studeerde en beoefende in verschillende spirituele tradities. Dit is zijn derde boek over Bewustzijn Ontwikkeling als Spiritueel Pad.

€ 9,95
Voorbij Reactiviteit - E-book

In 38 afleveringen met reflectieopdrachten wijst dit boek de weg van persoonlijke ontwikkeling naar spirituele bevrijding door de 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling."Beoefening heeft mij zonder meer veel gebracht. In staat zijn om rustig te verblijven met wat er is, en inzicht te krijgen in mijn gedrag en patronen. Praktische oefeningen uit dit boek helpen daarbij, zij bieden de juiste ingrediënten voor een goede invulling van je persoonlijke beoefening. Terecht staat te lezen dat aandacht, concentratie en herhaling essentieel zijn om stappen te zetten." Jim Wouda - adviseur strategie en communicatie. Afleiding We zijn chronisch afgeleid van onze basis, van onze natuurlijke mentale rust en ruimte. Onze aandacht wordt onwillekeurig getrokken door gedachten, gevoelens, emoties, herinneringen, angsten, fantasieën en allerhande zaken die iedere dag in en om ons heen plaatsvinden. Het is een vorm van afleiding die ons onrustig, moe en ontevreden maakt. Om onze aandacht bewust te leren richten vanuit mentale rust en ruimte moeten we onze geest trainen. Trainen van de Geest Het trainen van je geest kent twee aspecten; enerzijds het trainen om je aandacht te richten op waar je bewust aandacht aan wilt geven, en anderzijds het doorsnijden van ongewenste, automatische gerichte aandacht. Een belangrijke oorzaak van deze laatste is ons oude emotionele, beperkte zelfbeeld van waaruit we makkelijk en vaak ongemerkt reactief reageren: te emotioneel en buiten proportie. Het resultaat is precies wat we niet willen; het is zaak dit mechanisme actief te ontmantelen. De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling Reactiviteit is in de 4 Fasen de theoretische en praktische leidraad voor effectieve bevrijding van deze beperking. De Fasen zijn de Autonome, Emotionele, Mentale en Realisatie Fase. Samen bestrijken ze het hele Pad van Bewustzijn Ontwikkeling of het Spirituele Pad, en bieden een praktische leidraad voor iedereen die op weg is van persoonlijke ontwikkeling naar spirituele bevrijding. Ramo de Boer (1957) werkt als Gestalt- en relatietherapeut, trainer, auteur en studeerde en beoefende in verschillende spirituele tradities. Dit is zijn derde boek over Bewustzijn Ontwikkeling als Spiritueel Pad.

€ 9,95
Eenvoud van Perfectie - E-book

De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling - praktisch model voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling, theorie en praktijk (met oefeningen).Het Spirituele Pad Velen van ons kennen een diep verlangen naar innerlijke bevrijding. Het Spirituele Pad vertrekt vanuit het inzicht dat bevrijding de herkenning van de essentie of natuur van onze geest is. Deze natuur is weliswaar altijd aanwezig, maar door onze emotionaliteit en drukke, afgeleide geest merken we haar nauwelijks op. Verlichting De realisatie van de natuur van onze geest ligt binnen handbereik. Het is immers niet iets wat we hoeven te bedenken of creëren, ze is onze diepste geestelijke staat van zijn. Als we tot rust komen en ons bevrijden van onze beperkende conditionering dan is die natuur direct ervaarbaar. Verlichting is het herkennen van de natuur van onze geest en stabiliseren van de herkenning tot een permanente staat van zijn. De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling In deze tweede Kleine Gids beschrijf ik de inhoud en volgorde van het Spirituele Pad. De 4 Fasen van het Pad zijn de Autonome, Psychologische, Spirituele en Realisatie Fase. Hier vind je hun inhoud en de praktische toepassing in je dagelijks leven. Je kunt het gebruiken voor inzicht en zelfreflectie en zien waar je nu bent, wat nog (meer) aandacht vraagt, en hoe je verder kunt gaan op jouw Spirituele Pad naar bevrijding.

€ 9,95
De kracht van aandacht - E-book

Een praktische uitleg over de inhoud en werking van Aandacht, Meditatie en Mindfulness. Het presenteert een model van kwaliteit van bewustzijn, en van verdieping van reflectie. Theorie en praktijk.De Kracht van Aandacht In dit boek vind je een praktische uitleg over de inhoud en toepassing van Aandacht, Meditatie en Mindfulness. Het presenteert een model van kwaliteit van bewustzijn, en van verdieping van reflectie. Het beschrijft de stappen op het Pad van bewustzijnsontwikkeling van het begin tot het resultaat - de realisatie van de natuur van je geest. Rust en ruimte Als je een moment neemt om je geest te observeren dan merk je dat hij constant in beweging is. Je ziet al snel dat je geest meestal in een staat van ongecontroleerde onrust is. Het maakt dat je vaak onrustig en druk in je hoofd bent. We kennen allemaal de ervaring dat we eerder achter de feiten aanlopen dan dat we onze geest in de hand hebben. Trainen van je geest Voor innerlijke rust en ruimte zullen we onze geest moeten trainen. De tradities waaruit de technieken van meditatie en mindfulness voortkomen geven aan dat het doel ervan het trainen van onze geest is. Het betekent simpelweg dat we door onze aandacht te (kunnen) richten we niet langer automatisch in allerlei oude gewoonten van denken en doen verzanden. Het zijn uiteindelijk deze oude geconditio- neer de patronen die ons de stress, onrust en onzekerheden opleveren, en niet onze omstandigheden.

€ 16,95
Eenvoud van Perfectie

De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling - praktisch model voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling, theorie en praktijk (met oefeningen).Het Spirituele Pad Velen van ons kennen een diep verlangen naar innerlijke bevrijding. Het Spirituele Pad vertrekt vanuit het inzicht dat bevrijding de herkenning van de essentie of natuur van onze geest is. Deze natuur is weliswaar altijd aanwezig, maar door onze emotionaliteit en drukke, afgeleide geest merken we haar nauwelijks op. Verlichting De realisatie van de natuur van onze geest ligt binnen handbereik. Het is immers niet iets wat we hoeven te bedenken of creëren, ze is onze diepste geestelijke staat van zijn. Als we tot rust komen en ons bevrijden van onze beperkende conditionering dan is die natuur direct ervaarbaar. Verlichting is het herkennen van de natuur van onze geest en stabiliseren van de herkenning tot een permanente staat van zijn. De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling In deze tweede Kleine Gids beschrijf ik de inhoud en volgorde van het Spirituele Pad. De 4 Fasen van het Pad zijn de Autonome, Psychologische, Spirituele en Rea-lisatie Fase. Hier vind je hun inhoud en de praktische toepassing in je dagelijks leven. Je kunt het gebruiken voor inzicht en zelfreflectie en zien waar je nu bent, wat nog (meer) aandacht vraagt, en hoe je verder kunt gaan op jouw Spirituele Pad naar bevrijding.